Футболіст з Краснограда забив гол у другому матчі поспіль у Лізі чемпіонів

15.09.2022 12:42 Спорт
Фото: shakhtar.com Фото: shakhtar.com
Гол уродженця Краснограда Михайла Мудрика допоміг донецькому «Шахтареві» зіграти внічию.

Вчора, 14 вересня, донецький «Шахтар» проводив свій другий матч у Лізі чемпіонів 2022/23. «Гірники» у Польщі приймали шотландський «Селтік». «Кельти» активніше розпочали цей поєдинок, забивши швидкий гол. Українці зуміли зрівняти рахунок ще до перерви. Георгій Судаков віддав класну передачу на Михайла Мудрика. Уродженець Краснограда увійшов до карного майданчика суперника і потужно пробив над воротарем. Наш земляк відзначився в другому матчі поспіль у Лізі чемпіонів. Тиждень тому він забив німецькому «Лейпцигу».

Після цього взяття воріт у команд було понад години ігрового часу, аби перемогти, втім нікому з колективів не вдалося здобути три очки – нічия 1:1.

Після двох турів групового етапу Ліги чемпіонів 2022/23 «Шахтар» заробив чотири залікові бали, завдяки чому посідає другу сходинку. Лідирує в групі з шістьома очками мадридський «Реал», з яким наступну гру в ЛЧ проводитиме «Шахтар». Матч у Мадриді відбудеться наступного місяця, 5 жовтня.

Читайте також: Перший матч за 20 років: як на Краснокутщині відроджують футбол

Портал WhoScored після гри оцінив дії футболістів. Михайло Мудрик отримав оцінку 7. Вище фахівців у складі «гірників» оцінили виступ тільки Анатолія Трубіна і Георгія Судакова, які отримали 7,5 і 7,2 відповідно.

Гра Мудрика у матчі проти «Селтіка» сподобалася його першому тренеру Михайлу Меркулову.

– Він готовий до матчів такого рівня, видно, як він старається. Він вчора успішну гру видав. Дуже важко на рівні відпрацювати два тайми. Багато хто думає, що він там десь недопрацьовує, але людина економить запаси енергії, щоб можна було в потрібний момент «вистрілити». Так і було в цьому матчі – він втік від захисників і забив. І, звичайно, мені тішить, що він реалізовує свої моменти і постійно тримає в напрузі оборону суперника, – розповів «Слобідському краю» Михайло Меркулов.

Він вважає, що в найближчій грі збірної України проти Шотландії Мудрик вийде у стартовому складі. Навіть більше, тренер упевнений, що в цьому матчі його вихованець заб'є гол.

Автор: Савелій Мякушко