Новачок дав бій чемпіону: третій тур першості Харківського району з футболу

25.05.2023 09:20 Спорт
Фото: Валентин Шафоростов Фото: Валентин Шафоростов

Перед третім туром чемпіонату Харківського району з футболу додався ще один учасник змагань. Ним стала команда «Авторитет» із Циркунів, яка минулої неділі, 21 травня, зустрічалася з чинним чемпіоном цього турніру ФК «Березівка».

Команда на честь військового

Після стартового туру до складу учасників чемпіонату Харківського району з футболу, яких спочатку було 10, додалися «Дергачі». А зараз кількість команд, що грають у цих змаганнях, збільшилася ще на одну. Футбольний клуб із Циркунів «Авторитет» виявив бажання брати участь у чемпіонаті Харківського району, організатори турніру пішли назустріч. Тепер команд стало 12.

Циркунівська команда розпочинала турнір виїзним матчем із чинним переможцем змагань «Березівкою». Перший тайм пройшов без голів. На початку другого господарі відкрили рахунок у матчі, а в середині заключної половини гри вони вели 4:0. Усі чотири м’ячі березівців – на рахунку Олександра Собка. За п’ять хвилин до кінця основного часу циркунівці відіграли два м’ячі, відзначилися Андрій Яковенко і Денис Циба, але на більше їх не вистачило. 4:2 – третя перемога команди з Пісочинської громади.

Представник «Авторитету» Валентин Шафоростов розповів, що команда створена на базі колективу з Руських Тишків, який 10-12 років тому вигравав чемпіонат і Кубок Харківського району.

– Команда «Авторитет» названа на честь командира 229-го окремого батальйону терито­ріальної оборони 127-ї окремої бригади Сил територіальної оборони, у нього позивний «Авторитет». Цей підрозділ звільняв Циркуни. «Авторитет» – жива легенда, він чотири рази був поранений, проте продовжує військову службу, – повідомив Валентин Шафоростов.

Представник команди сказав, що наразі до кінця не зрозуміло, де саме проводитиме «Авторитет» домашні матчі. Останнім часом на територію Циркунівської громади прилітають ворожі снаряди.

– Як домашнє поле у нас заявлений стадіон у Циркунах, але, де саме проводитимемо ігри, будемо дивитися по безпековій ситуації. Найближчу домашню гру з коротичанським «Променем», швидше за все, проведемо у Люботині. Це місто підставило нам плече, і якщо у нас буде неблагополучна ситуа­ція щодо безпеки, то домашні ігри команди проходитимуть саме там, – зазначив Валентин Шафоростов.

Він розповів, чого не вистачило циркунівцям, аби здобути позитивний результат.

– Вийшла хороша та цікава гра. Нам у цьому матчі не вистачило глибини складу, не змогли розраховувати на ключових гравців, це мінімум чоловік шість. Ми заявилися після другого туру, і у нас є гравці, які перед стартом турніру були заявлені за інші команди. На третій тур вирішили, що вони зіграють за ті клуби, а вже в четвертому – виступатимуть за нас, – сказав представник команди із Цир­кунів.

За його словами, команду підтримують за можливості Циркунівська військова адмініст­рація та місцеві підприємці.

– Потрапляння в п’ятірку вважатимемо за хороший результат. Амбітних цілей ставати чемпіонами немає, але хочемо вигравати кожну гру, це нам реально під силу, а далі дивитимемося. За складом команди є потенціал бути в трійці, – поділився Валентин Шафоростов.

Джентльменський вчинок

Головний тренер «Березівки» Руслан Щербак залишився задоволеним грою своїх підопічних.

– У суперників доволі непогана команда, бій вони дали нам хороший. Ми в першому таймі мали можливості вийти вперед. У перерві сказав, що один заб’ємо – і справа піде. Так і вийшло. Забили чотири голи, а потім десь хвилин за 15 до кінця гри ми залишилися вдесятьох: замін уже не було, а один гравець отримав травму. І ось за цей час вони забили двічі. Мені сподобалася ця гра, оскільки на полі був джентльменський футбол. У першому таймі за рахунку 0:0 наш гравець виходить віч-на-віч, у цей момент один з гравців суперника отримує пошкодження. Наш футболіст міг би забивати, але не зробив це через повагу до суперника й гри, вибивши м’яч за межі поля, – розповів Руслан Щербак.

Як і «Березівка», максимальну кількість балів після трьох турів набрали ще три команди: МСК «Харків», сковородинівська «Нива» та коротичанський «Промінь». Харків’яни на виїзді обіграли безлюдівський «Альянс» 2:0. «Нива» в гостях мінімально здолала «Дербі» (Люботин), а «Промінь» теж на виїзді виграв у ФК «Високий» 3:1.

Першу перемогу в чемпіо­наті святкували «Дергачі», які розгромили солоницівський «Енергетик-2» 6:0. А в матчі між «Кам’яною Яругою» та бабаївським «Колосом» була зафіксована бойова нічия 2:2.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшло харківське дербі в УПЛ. Також ми повідомляли про результати другого туру чемпіонату Харківського району з футболу. А в середині травня у Харкові пройшов унікальний турнір з боксу.

Більше новин Харківський район читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: