Сенсації не відбулося: хто зіграє у фіналі чемпіонату світу з футболу

15.12.2022 11:50 Спорт
Фото: kslsports.com Фото: kslsports.com
13-14 грудня відбулися півфінали чемпіонату світу з футболу – 2022, який проходить у Катарі.

У першому півфіналі чемпіонату світу з футболу – 2022 зустрілися хорвати і аргентинці, які в попередньому раунді здолали своїх суперників у серії післяматчевих пенальті. Європейці несподівано обіграли Бразилію, а підопічні Ліонеля Скалоні виявилися сильнішими за голландців.

Цього разу переможець визначився в основний час матчу. У першому таймі аргентинці забезпечили собі комфортний гандикап для підсумкового успіху. Спочатку легендарний Ліонель Мессі реалізував пенальті, а за кілька хвилин Хуліо Альверес подвоїв перевагу партнерів.

По перерві срібний призер ЧС-2018 створив кілька небезпечних моментів біля воріт суперника, але забити бодай один м’яч їм не вдалося. А латиноамериканці, в свою чергу, зуміли реалізувати один зі своїх шансів. У середині другого тайму дубль оформив Альварес, який установив підсумковий рахунок зустрічі – 3:0.

За другу путівку до вирішального матчу турніру сперечалися чинні чемпіони світу французи і головне відкриття цього мундіалю команда Марокко, яка на своєму шляху до півфіналу вибила Іспанію і Португалію. Цього разу створити сенсацію африканцям не вдалося. Підопічні Дідьє Дешама впевнено перемогли 2:0, забивши по голу в кожному з таймів – 2:0.

Таким чином, у протистоянні за трофей світової першості зійдуться збірні Аргентини і Франції. Поєдинок відбудеться найближчої неділі, 18 грудня, початок о 17:00 за київським часом. А напередодні фіналу, 17 грудня, Хорватія і Марокко між собою розіграють бронзові медалі. Цікаво, що ці команди були разом на груповій стадії і розпочинали свій шлях на мундіалі саме очною зустріччю. Матч за третє місце, як і фінал, розпочнеться о 17:00  

Нагадаємо, чемпіонат світу в Катарі розпочався 20 листопада. А однією з головних сенсацій турніру став провал збірної Німеччини, яка не зуміла пройти в плей-оф.

Автор: Савелій Мякушко