Захоплююча битва у Люботині: четвертий тур чемпіонату Харківського району з футболу

01.06.2023 09:20 Спорт
Фото: «Циркунівські Вісті» Фото: «Циркунівські Вісті»

У неділю, 28 травня, пройшли матчі четвертого туру чемпіонату Харківського району з футболу. Найцікавішим з них видався поєдинок у Люботині, де циркунівський «Авторитет» приймав коротичанський «Промінь».

Інтрига до останніх секунд

Після матчів четвертого туру чотири команди першості – МСК «Харків», «Березівка», сковородинівська «Нива» і коротичанський «Промінь» – про­довжують іти без втрачених очок. Найважче з них в останню неділю весни було коротичанському «Променю», в матчі з циркунівським «Авторитетом» вони влаш­тували гольову «перестрілку».

Команда з деокупованої громади була господарем у цій зустрічі, втім приймала суперників не в себе вдома, оскільки безпекова ситуація не дозволяла, а в Люботині. «Промінь» дуже швидко вийшов уперед у цьому двобої: на 2-й хвилині відзначився Володимир Середницький. Через 10 хвилин зусиллями Андрія Стрельникова циркунівці відновили паритет у матчі – 1:1. До перерви коротичанська команда зуміла другий раз у матчі вийти вперед, забив Микита Фоменко.

На старті другої половини гри Стрельников оформив дубль – 2:2. Згодом циркунівці знову були в ролі наздоганяючих – Олексій Каніщев вивів «Промінь» уперед. Однак і тут «Авторитет» знайшов у собі сили відігратися – за три хвилини до кінця основного часу матчу забив Андрій Яковенко, 3:3. Думалося, що бойовою ні­чиєю це протистояння і завершиться. Втім на 90-й хвилині Микита Фоменко оформив дубль, чим приніс «Променю» четверту перемогу поспіль.

– Чесно сказати, нічия була б справедливішим результатом у цій зустрічі. Взагалі матч видався хорошим, доброт­ні команди, захоплююча гра. Це був поєдинок команд рівня Харківської області. Гра без грубостей з обох боків, обидві команди демонстрували хороший, якісний футбол. Поле у Люботині взагалі прекрасне, судді відпрацювали доб­ре, претензій до них немає, – каже тренер «Променя» Іван Бідоленко.

За його словами, команда порівняно з 2021 роком змінилася на 90 відсотків, з того складу залишилося лише чотири гравці.

– Завдання мінімум на цей сезон – потрапити у трійку. У нас хороший колектив, приємно грати. Ми запрошуємо не тільки пристойних футболістів, а дивимося й на людські якості. Голов­не, щоб у команді був колектив, і зараз він є, – говорить Іван Бідоленко.

Представник «Авторитету» Валентин Шафоростов сказав, чого його команді не вистачило, аби досягти позитивного результату.

– Була якісна і цікава гра, поле хороше. Якщо в першому матчі тижневої давнини ми не дорахувалися кількох основних гравців, то зараз були вже у бойовому складі. Грою задоволені, напруження було до останніх секунд поєдинку. Вважаю, що нам трохи не вистачило везіння, оскільки небезпечних моментів команди створили десь порівну, – каже Валентин Шафоростов.

Дебютна звитяга

Інші команди з когорти лідерів чемпіонату здобули більш упевнені перемоги, ніж «Промінь». «Березівка» вдома обіграла солоницівський «Енергетик-2» 11:0. Люботинське «Дербі» стало першою командою в цих змаганнях, яка зуміла засмутити ворота МСК «Харків», утім це не допомог­ло їм уникнути на виїзді розгрому – 10:1. А сковородинівська «Нива» з більш скромним рахунком удома обіграла «Високий» 3:1.

Минулі вихідні стали знаковими для команди з Чугуївської громади «Кам’яна Яруга». Вони здобули першу перемогу в чемпіонаті, обігравши на виїзді «Дергачі» 0:2. Дублем у складі переможців відзначився В’ячеслав Кононов.

– Перший тайм був рівним, нам пощастило до перерви забити з кутового. У другій половині гри ми були сильнішими, теж забили після стандарту. Вони наприкінці зустрічі мали два хороші моменти, але наш воротар урятував. У нас вже трохи зіграність з’являється, фізпідготовка підтягується. У минулих матчах чемпіонату ми другі тайми програли, а тут, навпаки, перебігали суперника. «Дергачі» – непогана команда. Стадіон у них чудовий. Давно не був у Дергачах, приємно здивований відвідуванням цього міста, все дуже сподобалося,– говорить помічник головного тренера СК «Кам’яна Яруга» Сергій Кузьмичов.

У ще одному матчі четвертого туру безлюдівський «Альянс» на виїзді грав проти бабаївського «Колоса». У цій грі гості забили перший свій гол у чемпіонаті, однак цей м’яч не допоміг їм набрати бодай один заліковий бал: 3:1 – перемога господарів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшло харківське дербі в УПЛ. Також ми повідомляли про результати другого туру чемпіонату Харківського району з футболу. А в середині травня у Харкові пройшов унікальний турнір з боксу.

Більше новин Харківський район читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: