Літній час 2024: коли Україна переведе стрілки годинника цього року

29.03.2024 12:29 Новини
Перехід на літній час 2024 / Фото ілюстративне Перехід на літній час 2024 / Фото ілюстративне

Традиційно українці переводять стрілку годинників на літній час в останню неділю березня. Цьогоріч цей день припадає на 31 березня. 

Про цьогорічний перехід на літній час розповість медіа «Слобідський край».

Традиційно в Україні годинник переводять останньої неділі березня. У 2024 році цей день припадає на 31 березня. Саме тоді, о 03:00 годині ночі, потрібно буде перевести стрілку годинника на одну годину вперед.

Не варто забувати, що переважна більшість електронних приладів переходять на літній час самостійно. Однак механічні прилади або ті, які не під’єднані до Інтернету, потрібно перевести вручну.

Як легше адаптуватися під новий час?

  • Слідкуйте за режимом сну. Підготуйтеся до переведення годинника за день-два. Щоб це зробити, можна зсунути години сну і пробудження на 10-20 хвилин.
  • Їжа. Зверніть увагу на свій режим харчування. Прийоми їжі також можна зсунути до часу, який буде наступного тижня. На декілька днів краще відмовитися від важкої, гострої та солодкої їжі за 4 години до сну. 
  • За можливості відкладіть важливі справи. Спробуйте пом'якшити свій графік, оскільки в ці дні можуть бути проблеми з концентрацією уваги.
  • Не забувайте прибрати електронні пристрої за 30 хвилин до сну або хоча б вимкнути їх.

Нагадаємо, наразі в Україні триває Великий піст. Він розпочався 18 березня та закінчиться 4 травня, напередодні Великодня. Детальніше про те, як пройти піст з правильними думками та пісними рецептами читайте у матеріалі.  

Автор: Анна Хливнюк