Завершився конкурс для відновлення медичної сфери громад Харківщини

22.03.2023 15:42 Влада

Завершилася реєстрація проєктів за обласним конкурсом «Ефективна медицина в громаді». Програма має стимулявати відновлення та поліпшення якості медичного обслуговування у громадах Харківської області. Усього на програму виділено 36,1 мільйона гривень.

16 березня закінчився прийом заявок від громад на участь у ще одному обласному конкурсі мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» у 2023 році.

Усього подано 31 проєкт з усіх районів Харківської області. Найбільше – 9 заявок – прийнято від громад Харківського району. Крім того, зареєстровано 7 мініпроєктів від Чугуївського, 4 від Красноградського, по 3 від Ізюмського, Лозівського та Богодухівського та 2 від Куп’янського районів.

Усі подані заявки спрямовані на посилення спроможності територіальних громад у відновленні та розбудові ефективної системи надання медичних послуг населенню. У рамках програми передбачено придбання медичних меблів, техніки та приладдя, хірургічного, кардіологічного, терапевтичного та лабораторного обладнання, автомобілів для сімейних лікарів у сільській місцевості, комп’ютерної техніки, проведення аварійно-відновлювальних робіт у медичних закладах, а також створення реабілітаційного центру.

– Сьогодні заклади охорони здоров’я тримають свій фронт і ні на хвилину не припиняють діяльність, цілодобово самовіддано надаючи допомогу мешканцям за будь-яких обставин та умов, тому підтримка та розвиток закладів охорони здоров’я територіальних громад украй важлива, – наголосила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Бюджет зареєстрованих проєктів становить 36,1 мільйона гривень, з яких співфінансування з обласного бюджету складає 19,4 млн гривень (54 % від загалу). Інші частини фінансування йдуть з місцевих бюджетів – 13,6 мільйона гривень та коштів партнерів – 3,1 мільйона гривень.

Нагадаємо, в минулому місяці ми розповідали, що Іспанія може долучитися до відновлення Харківської області.

Також ми розповідали про те, які рішення прийняла Харківська обласна рада на останній сесії.

А бригади тероборони Харківщини отримали нагороди від обласної ради.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Олександр Манченко