Чорні сапери та плани примусової евакуації: підсумки тижня на Харківщині

16.04.2023 17:05 Новини
Колаж: "Слобідський край" Колаж: "Слобідський край"

Головні події Харківської області за тиждень 10-16 квітня 2023 року.

Як повідомляв Слобідський край, на території Харківської області активізувалися «чорні сапери», які пропонують свої послуги з розмінування. У ДСНС попередили, що раніше ці люди були «чорними археологами» й збирали артефакти у лісах. Рятувальники наголосили, що «чорні сапери» ніякі акти, ніякі документи не видають, а якщо щось видають, то вони не мають юридичної сили. Але головне – це  доволі небезпечно і становить певний ризик

Також на тижні, що минув, поблизу Бахмута нагородили бійців, які боронили Харківщину. Було відзначено бійців Куп'янського та Лозівського окремих батальйонів територіальної оборони. Військовослужбовців нагородили нагрудними знаками «Відзнака начальника Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід» ІІІ ступеня».

У Краснокутську пройшов турнір з футзалу пам’яті загиблих захисників громади. Захід був присвячений вшануванню пам’яті воїнів – футболістів громади, які загинули, захищаючи Україну від агресії рф. 

У Куп’янському районі планують оголосити про примусову евакуацію дітей з трьох громад – Вільхуватської, Дворічанської та Петропавлівської. Можливо, примусову евакуацію дітей оголосять ще й у Кіндрашівці. Це ті території, де склалася найнебезпечніша ситуація через постійні обстріли рф. 

У Чугуївському територіальному центрі соціального обслуговування Харківської області відновлюють роботу клубів за інтересами та водночас допомагають ЗСУ.  У клубі «Рукоділля» шиють для  поранених захисників капці та піжами. Також бабусі в'яжуть шкарпетки, виготовляли окопні свічки, обереги. У клубі «Чугуївська кераміка» з глини виліплюють різні вироби, потім у сушильній печі запікають та розмальовують. Напередодні Великодня  підопічні терцентру виготовляли великодні прикраси – святкові кулічі, курчат та пасхальні яйця з пап’є-маше.

Вихованці інклюзивно-ресурсного центру міста Первомайський Харківської області провели благодійний ярмарок. Діти з батьками продавали власні поробки, а виручені кошти пішли на потреби ЗСУ. Ці поробки зробили дітки віком  від 3 до 10 років. На благодійному ярмарку вдалося зібрати  близько двох тисяч гривень.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ірина Мнішек