Ремонти та завершення евакуації: підсумки тижня на Харківщині

14.05.2023 15:50 Новини
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області

Головні події Харківської області за тиждень 8-14 травня 2023 року.

Як повідомляв «Слобідський край», у Харківській області залишається високою мінна небезпека. Так, 11 травня, вдень біля села Турове Золочівської громади Харківської області тракторист наїхав на міну. На щастя, тракторист не постраждав. Це вже вдруге він потрапляє в таку ситуацію.

У той же день в Ізюмі 44-річний чоловік наступив на вулиці на протипіхотну міну типу ПФМ-1 «Пелюстка». Він  отримав мінно-вибухову травму у вигляді ампутації лівої стопи.

Водночас на Ізюмщині працює  спецмашина для розмінування, яку подарував американський бізнесмен. Зазначається, що це найпотужніша система у своїй категорії.

На Харківщині тривають ремонти будинків та відновлення інфраструктури. У Балаклії жителі пошкоджених будинків отримають будівельні матеріали для ремонту житла та зможуть розпочати роботи із закриття вікон, пошкоджених унаслідок ракетних ударів. У Дергачах почали ремонтувати дороги.

Також розпочато відновлення мостів  замість тимчасових переправ. П'ять з 25 мостів на дорогах державного значення вже почали відновлювати. До кінця травня планують розпочати відбудову ще восьми. Наразі вже розроблена проєктно-кошторисна документація по всіх мостах.

На минулому тижні також у Харківській області завершили евакуацію дітей з Великобурлуцької, Вільхуватської, Дворічанської та Петропавлівської громад, що постійно перебувають під обстрілами. 10 травня  евакуювали останніх 18 дітей з Дворічанської громади. Усього з 27 квітня із зони постійних обстрілів було вивезено 79 дітей. Більше дітей у цих небезпечних регіонах не залишилося.

Аграрії Харківщини засіяли понад 230 тисяч гектарів полів. Весняно-польові роботи ведуться в Лозівському, Красноградському та частинах Богодухівського, Харківського й Чугуївського районів області. Цього сезону планують засіяти 634 тисячі гектарів сільгоспугідь, що на 18 % більше від площ 2022 року.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ірина Мнішек

Теги: