Зростання цін та 250 000 євро для лікарні в Ізюмі: підсумки тижня на Харківщині

22.01.2023 19:52 Новини
Головні події Харківської області за тиждень 16-22 січня.

Про підсумки тижня повідомляє медіа «Слобідський край».

  • Нещодавно у Франції пройшов благодійний аукціон, на якому було зібрано 250 тисяч євро на відбудову розбомбленої Ізюмської лікарні. До збору долучилися Том Генкс, Наталі Портман, Ален Делон та інші світові зірки, які продали «з молотка» свої речі.

    Зокрема, актор Том Генкс передав друкарську машинку з особистої колекції, його колега Катрін Денев – власну косметичку. Ален Делон – фотографію з кінофільму "Басейн", яка надрукована на дереві, Наталі Портман – кілька рідкісних плакатів зі своїм автографом, музикант Томас Бангальте з гурту Daft Punk виставив на аукціон шолом робота з фільму Daft Punk's Electroma.4

  • Споживчі ціни в Харківській області в грудні 2022 року порівняно з листопадом 2022 року зросли на 0,6 %, за рік у цілому – на 25,3 %. Найбільше подорожчали фрукти (на 2,7 %) та молоко (на 2,5 %). Водночас подешевшали цукор (на 0,1 %), м’ясо та м’ясопродукти (на 0,8 %), яйця (на 7,2 %).

  • У Харківській області з 452,8 тисячі переселенців, які наразі перебувають на обліку в місцевих управліннях соціального захисту населення, 371 тисяча – звернулися по довідки ВПО після 24 лютого 2022 року. Також у регіоні продовжується евакуація населення. З деокупованих територій області евакуйовано майже 25 тисяч осіб, зокрема 2640 дітей і 553 особи з інвалідністю. У Харківській області розміщено понад 14,2 тисячі осіб, в інші регіони виїхали більш ніж 10,6 тисячі жителів звільнених з російської окупації громад.

  • Сахновщинський волонтерський центр «Добро» функціонує із самого початку війни. Ця організація допомагає військовим, яким з 24 лютого передали багато одягу, продуктів харчування, тепловізорів тощо. До допомоги українським захисникам долучаються і жителі селища Сахновщина та інших населених пунктів громади, які приносять у центр кошти, речі тощо. Нещодавно в гості до «Добра» завітала жителька села Максимівка 4-річна Марина Пушкар, яка передала місцевим волонтерам накопичені п’ять тисяч гривень. Ці гроші пішли на купівлю квадрокоптера, який уже відвезли військовим.
  • Без електрики жителі Старого Салтова Харківської області залишалися з початку війни. Пережили два місяці окупації. Зараз працівники Вовчанського РЕМ повертають світло в домівки людей. Відновлювальні роботи працівники АТ «Харківобленерго» розпочали у жовтні. У листопаді заживили перших споживачів. Завершити всі роботи планують за пару тижнів.

Нещодавно ми писали, Кабмін затвердив новий порядок обліку призовників: що змінилось. А також, Одночасно горіло 30 багатоповерхівок: яким був рік для харківських рятувальників.

Автор: Олександр Манченко